søndag 14. januar 2018

Hageinspirasjon fra Edinburgh: En "hemmelig" hage

I sommer reiste vi i Storbritannia og en av byene vi besøkte var Edinburgh. Like ved hotellet fant vi denne nydelige lille "hemmelige" hagen. Man kunne lett oversett den og hastet forbi og gått glipp av denne lille perlen. Denne lille perlen av en uteplass viser at man trenger ikke store plassen for å lage en grønn oase i storbyen. På bildene kan man så vidt skimte speilet som henger på veggen under taket. Et fint virkemiddel for å få mer lys på uteplassen og få den til å virke større. Effekten av å bruke trappa opp mot bakkeplanet til krukker og klatreplanter er også virkningsfull. Og ved å ta trappa i bruk kan de ha planter som trenger sollys også i tillegg til mer skyggeglade planter i på bakkeplan.


2 kommentarer:

  1. Elsker Edinburgh og hagene. Botanisk hage i Edinburgh er helt fantastisk også alle disse småhagene som er strødd rundt i byen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Enig med deg der. Det er flott i Edinburgh. Vi tok en rundtur med buss og da tok jeg en titt i hager vi kjørte forbi. Vi var også en tur innom den botaniske hagen.Jeg tenkte jeg skulle legge ut et par innlegg med bilder derfra.

      Slett