mandag 22. mai 2017

Hagen i helga

I går tok jeg bilder for å lage et "hagen i dag" - innlegg. Siden det ikke ble laget i går, så endret jeg bare tittelen litt. Det er litt kjekt med litt hagebilder som jeg kan se tilbake på og se hvordan hagen endrer seg fra år til år. Til sommeren er det fire år siden hagen ble etablert. Uteområdet vårt er ikke så stort, men stort nok til at det heldigvis ikke blir ferdig med en gang. Og med et lass av nye krukker, så har jeg fått litt flere muligheter til å gjøre det grønt og frodig rundt oss. Det er herlig avslappende å kunne ta seg ei økt i hagen. Jeg har begynt på lukearbeidet rundt og mellom steinene, både når det gjelder belegningssteinen og skiferen. Men fortsatt gjenstår det en del. Med ei skikkelig ugresshakke så var det jo ganske kjekt å holde på og se hvor fint det blir.6 kommentarer:

 1. Så flotte planter og krukker! Ser ut som om du har duppsoleie. Jeg har akkurat kjøpt en. Sprer den seg fælt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Jeg har hatt min duppsoleie i 2 år. Jeg vet ikke hvor mye den sprer seg, men i år var min stor og fin. Når den ikke blomstrer gjør den ikke så mye ut av seg. Jeg vil tro at den er lett å holde i sjakk slik jeg har opplevd den så langt, men vet ikke. Der min står er det mye skygge når den ikke blomstrer. Jeg fikk min fra en hage jeg gikk forbi og beundret i Bergen. Jeg fikk komme innom før jeg skulle hjem og grave opp duppsoleie og akeleie :)

   Slett
 2. Hei. Frodig og fint hos deg. Det er ikke jobb i hagen. det er rekreasjon. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sant at det er rekreasjon :) I dag har jeg klippet lavendelhekken vår. Den hadde tatt helt av og fått veldig lange blomsterstilker. Det så nesten ut som om det var gress som blomstret. Jeg tenkte det var greit å klippe og forme den nå slik at den kan få fin form neste år. Etterpå hang jeg en bukett med lavendel til tørk i drivhuset. Den må nok flyttes inn om litt. Ønsker deg en fin kveld! :)

   Slett
 3. Veldig fint hos deg! Hagen ser eldre ut enn 4 år. Velholdt og pent beplantet. Selv har jeg nettopp kjøpt hus med ferdig gartnerhage. Altfor stilisert på rekke og rad for meg, men hagen har eksistert i 17 år og vanskelig å snu om på noen få uker i mai. Håper å få vridd hagen mot en smule mer bestemorromantisk. Nå er det stauder og blomstrende busker på geledd.. Likte veldig godt de store blomsterkassene dine. Laget dem selv?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) For noen dager siden la jeg ut et innlegg med bilder som viser hagen i 2013 og endringene fra år til år. Det tar tid å gjøre en ferdig hage til sin. Vi flyttet inn i nybygget hus og begynte på scratch. Blomsterkassene våre er det mannen som har tegnet og bygget. Jeg er godt fornøyd med dem både i forhold til utseendet og med at de er så anvendelige og kan brukes til det meste. Det er også der jeg står når jeg planter om ting jeg har sådd inne. Før jeg planter i blomsterkassene er det god plass til å legge en sekk jord der og så er det helt greit å søle god jord i blomsterkassene :)

   Slett