mandag 15. mai 2017

Krukkehagen: Nå plantes det

Jeg er nå i gang med å plante i de seksten krukkene vi kjøpte tidligere i år.  I de tre største runde krukkene har jeg plantet syrinhortensia, sommerfuglbusk og syrin. Når høsten kommer vil jeg sette løker i dem. I fire av de dem mellomstore runde har jeg plantet hosta som er gravd opp fra hagen. Sneglene elsker dem og disse stod i et bed der de ble spist. Det var to planter i bedet som begge ble delt i to og fordelt i fire krukker. I den siste av de mellomstore har jeg satt den ene av de tre skjærsminene vi plantet i hagen i fjor. Alle tre ble angrepet av snegler og det ble ikke noe av dem. Jeg håper krukkelivet kan redde denne og også de andre. Denne har skudd, så det ser lovende ut. I to av de små krukkene har jeg satt løpestikke som jeg fikk av mine foreldre. De blir nok ikke der så lenge, i hvert fall ikke, begge. I de tre siste av de små krukkene tenker jeg å plante sommerblomster som er hjemmesådd og selvsådd. Jeg har sådd kosmos og ringblomster og så har fjorårets ringblomster selvsådd seg. De tre spanske margerittene ble plassert i krukker som jeg allerede har stauder i. Hva som skal i de store firkantede krukkene har vi ikke bestemt helt enda. Mulig vi planter humle i en av dem.
4 kommentarer:

 1. Så kjedelig å få ødelagt hagegleden av de hersens sneglene! Her er også mye brunsnegler, faktisk klipte jeg over 300 bare i går kveld! Dette er et stort problem for mange hageeiere! Nemaslug er kjøpt inn, ferramol strødd ut tidlig i vår, men ingenting ser ut til å hjelpe....
  Nydelige krukker du har kjøpt! Håper de får stå i fred :)
  Ønsker deg en fin 17.mai-feiring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Krukkene har stort sett fått stå i fred for sneglene. Tror jeg kun har funnet snegler i en av dem og det er mye mulig de ble med noen planter jeg flyttet. Ønsker deg en fin kveld! :)

   Slett
 2. Hei. Skal si du har plantet. Har også mye hosta i krukker og er veldig fornøyd med det. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er grønt og frodig i de fleste krukkene nå. Har laget et innlegg med bilder som viser krukkene slik de er nå. Ønsker deg en fin kveld! :)

   Slett