lørdag 31. mai 2014

Krypfredløs som bunndekker i frukthagen

I frukthagen (les: bedet) har vi plantet krypfredløs. Vi fikk tuer av svigerforeldrene mine i fjor. Jeg tenkte jeg skulle høre om jeg kunne få litt mer i år. Jeg har lyst på et grønt dekke under buskene og trærne uten å ha gress der. Noen steinheller inn i mellom til å trø på kan jeg også tenke meg. Da kan krypfredløsen vokse helt inntil disse. Vi har valgt å legge stein i hagen siden jeg er allergisk mot gress. Og siden det er jeg som luker og steller plantene og koser meg med slikt i hagen, så var det godt å få en hage å gjøre det i uten gress. Selv om vi ikke har gress så ønsker vi å ha det grønt og frodig. Så da gjelder det å gjøre det grønt og frodig rundt oss på andre måter. Jeg har også plantet jordbærplanter i frukthagen som jeg har fått av en nabo. Meningen var å bare plante jordbærplanter i blomsterkassene, men siden jeg fikk så mange så ble det noen her også. De både blomstrer og har kart, så det ser ut til at det blir jordbær på oss. Kart er det også på epletrærne, blåbærbuskene, ripsbærbuskene og solbærbusken. 

Du kan følge meg på facebook: Fru trollhagen

2 kommentarer:

 1. Det blir fint også holder det på fuktigheten i jorden, så fint du har fått det i hagen din.

  Dyrelivet kommer så fort blomstene og insektene er på plass, det er fint å tenke på at en lager ett helt lite nytt samfunn med en hage.

  God helg fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det er jo en ekstra bonus at det holder på fuktigheten. Det hadde jeg ikke tenkt på. Ønsker deg ei fin uke! :)

   Slett