søndag 30. april 2017

Krukkehagen: Nye krukker til hagen

Vi har kjøpt nye krukker til hagen. Vi ville ha samme type som vi har fra før for de er vi godt fornøyd med og har testet ut noen år. Dessuten synes vi det er fint rent estetisk med mange som er like i form eller farge. Noen av de gamle krukkene vi har av en annen type har begynt å se stygge ut. Det er mulig jeg prøver meg på å male dem. Da kan jeg slå meg løs med all slags farger siden det meste vil passe til de nye krukkene. Det er også greit å ha noen krukker som brukes til mellomplanting slik at jeg får sjekket om plantene er sneglefrie før de plantes i blomsterkassene eller i bedene som er ved terrassen. Der oppe er det stort sett sneglefritt. De nye krukkene har vi kjøpt gjennom Hove plantesalg. De hadde ikke tatt dem inn i år, men de var så snille at de bestilte dem for oss. Så nå har vi 16 nye krukker til hagen i tre forskjellige størrelser. Krukkene kan brukes inne og ute, de er frostsikre, de har plass til et lite vannreservoar i bunnen og de er lette. Den mellomste størrelsen klarer jeg greit å bære selv med jord og planter i. Til de største vil vi trenge sekketralle. Jeg gleder meg til å fylle krukkene med planter. I noen av dem skal vi ha planter vi allerede har som hosta og lavendel. I går fikk vi løpestikke av mine foreldre og de skal også plantes i ei krukke eller to før de flytter over i blomsterkassene. Vet du om rabarbra kan trives i krukke?


2 kommentarer:

 1. Hei. Jeg synes det er lurt å holde krukker og kar i samme stil. Det gir et rolig og ryddig inntrykk. Jeg har ingen erfaring med rabarbra i krukke, Så det vet jeg ikke. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er sommeren på hell og det er grønt og frodig i krukkene. Grønnfargen kommer godt fram mot de mørke krukkene. Dersom jeg vil ha rabarbra til neste år så må jeg vel plante den snart. Ønsker deg en fin kveld! :)

   Slett