søndag 29. mai 2016

Jord og planter må til

Etter at muren var ferdig og steinene lagt var det tid for beplantning. Vi valgte å gå for lavendel og sitrontimian. Jeg er spent på om sitrontimianen får stå i fred for sneglene. Det er mulig den må over i krukker. Tanken med å velge disse plantene var å gi denne delen av hagen middelhavsstemning. Det er også bakgrunnen for valg av stein. Jeg har latt meg sjarmere av middelhavshagene på reiser gjennom flere år. Hvor grønt og frodig det er på små gårdsplasser helt uten gress. Der er det mye inspirasjon å hente for en gressallergiker.




























I fjor plantet vi kulelønna og typer skjærsmin. Aroniahekken plantet vi for halvannet år siden. Den er blitt klippet to ganger og skal i år få vokse uten klipping. I to av krukkene har jeg plantet to små lønnetrær som jeg en gang fant som "ugress" i hagen og lot stå i et bed for å vokse seg større. I to krukker har jeg to lerketrær som ser visne ut. Siden det fortsatt er liv i dem har de fått flytte ned igjen hit. De var grønne da de ble flyttet bort for ikke å stå i veien. Jeg tror det ble litt for varmt og tørt for dem der de stor. Her kan du ser hvordan denne delen av hagen så ut tidligere i vår.

1 kommentar:

  1. Så flott uteplass. Det er mye inspirasjon å finne når man er ute og reiser. Det kan bli ganske frodig i potter og kar også.
    Ha en fin kveld :) Solveig

    SvarSlett