lørdag 16. juni 2018

Kjøkkenhagen i juni

Noe vokser og trives mer enn andre ting i kjøkkenhagen. Jeg er spent på om det blir paprika ute. På planten i kjøkkenvinduet er det tre paprika på vei. Gulrøtter, løk, jordbær og rabarbra er på vei. Løken sådde jeg inne i vinter. Jeg "måtte" tynne litt og dro opp en og da så jeg at løken var i ferd med å utvikle seg. Noen selvsådde minitomatplanter har fått plass i sammen med gulrøttene. Ringblomstene er frodige og grønne og blomstrer snart. Blomsterertene er i gang med å klatre. Agurkplantene er heller skrale. Kjekt med en kjøkkenhage å følge med på. Har du kjøkkenhage?
I et  bed har vi "frukthagen" vår. Der har vi epletrær, blåbær, solbær og rips. Det er mye godt på vei. Jeg er spent på om det blir noe av eplene i år. Vi har hatt litt utfordring tidligere med sykdom på epletrærne. Vi har også en aroniahekk i en annen del av hagen. Der blir det ikke så mye bær i år.4 kommentarer:

 1. Så mye dere har fått plass til! Håper det går bra med epletrærne også. Håper dere får god avling av det meste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det ser lovende ut for epletrærne. Lurer på om det er det tørre været som er grunnen til det. Nå tas det opp gulerøtter med jevne mellomrom. Så langt har ikke noen av dem nådd grytene :) Rips og solbær er plukket. Vi har kokt saft av solbærene og skal gjøre det med ripsen også.

   Slett
 2. Så mye godis du har i kassene dine. Det bugner allerede og du kan knaske mye godt fremover. Lykke til!
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Nå knaskes det på gulerøtter og spises på jordbør. Paprika er på vei og løken kan høstes snart. Noen av rabarbraplantene begynner å få litt størrelse. Kanskje ikke nok til mer enn noen glass med saft, men artig å følge med på siden de kommer fra frø jeg sådde i vår :)

   Slett