søndag 13. april 2014

Med leca, jord og kukompost skal blomsterkassene fylles

Vi har startet med å fylle masse i blomsterkassene. Vi startet med et tynt lag med leca og fyllte så på med hagejord. Neste lag blir kukompost, før det så kommer på mer hagejord som skal blandes med kukomposten. Oppå det blir det nok mer hagejord. De rommer mye disse kassene. Under lecaen er det fiberduk og stein under det igjen. Før vi fyllte i masse plasserte mannen isopor mellom stolpene i blomsterkassene. Deretter kledde vi veggene med grunnmurspapp og hadde fiberduk over det igjen. Tanken med isoporen var at det skulle bli lettere å få på plass grunnmurspappen, men samtidigi vil den jo isolere slik at jorda forhåpentlig ikke bli dypfryst vinterstid og raskt vil være klar til bruk når våren kommer. Også vil den hjelpe til med å  beskytte røttene i de kassene der vi skal ha noe året rundt.
Senere i dag skal jeg tømme sekkene med kukompost i blomsterkassen og vi skal også kjøpe mer jord. Jeg har fått jobbet bittelitt med oppgaven i dag og håper på å få gjort litt mer senere. Nå skal vi aldeles straks ut en tur.


God søndag til deg! :)

4 kommentarer:

 1. Kos deg med utelivet=) Det er koselig å fylle hagekassene og plante. Håper dere får ei koselig påske=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Ja, det er herlig å holde på ute :) Inne kaller pensumlesing og oppgaveskriving. Leser litt på sofaen nå i kveldinga. Skal straks tilbake dit og lese litt mer pensum. En koselig påske ønskes deg og dine også! :)

   Slett
 2. Dette blir nok veldig bra! Med så god jord må det jo bli et godt resultat.

  God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å ta dem i bruk. Det vokser og gror i vinduskarmen. Jeg synes til og med at jeg ser antydning til knopper på tomatplantene. Kanskje det blir tomater på oss i år fra egensådde planter :) God påske til deg også! :)

   Slett