torsdag 1. august 2013

I gang med å plante

I dag har vi handlet inn litt planter til hagen. Vi ga oss med handlinga når vi antok at bilen var full nok. Epletrærne vi kjøpte er to forskjellige sorter, så nå vil vi få både røde og grønne epler. Vi gikk for en annen pyramidelyng enn den vi hadde tenkt. Den opprinnelige planen var å kjøpe "Mountain Fire", men vi endte med å kjøpe " Little Heath". Vi syntes de så så fine ut med både hvite og grønne blader. Vi lurer på om vi skal kjøpe noe mer bambus. Tanken er at de skal fungere som hekk foran gjerdet. Du ser dem i hjørnet på det nederste bildet. Noen av plantene vi ville ha hadde de ikke på det planteutsalget, så de må vi på et annet plantesalg for å finne. Om da den ene ikke nyttes ut med noe annnet ...


En stund etter at vi hadde plantet fikk vi besøk av venner som hadde med gave til oss. Vi fikk to flotte sommerfuglbusker av dem av sorten "Black Knight". Nå må vi tenke ut en lur plass å plante dem. Skal vi ha dem i den delen av hagen du ser ovenfor eller skal vi ha dem en annen plass? Og hvor skal vi i så fall ha dem? Har du noen forslag?

I løpet av morgendagen eller helga satser vi på å kjøpe litt mer. Inn i mellom må mannen også få tid til å jobbe med blomsterkassene ;) Gleder meg til å se hvordan de blir ferdige. Hage er gøy! :)

4 kommentarer:

 1. Det hender ofte at hagesentere ikke har det en leter etter. Det går jo an å kjøpe noe lignende, eller reise lenger avsted. Jeg er ofte innom mange forskjellige hagesentere i løpet av sesongen ;-)
  Her er sommerfuglbusker helt på grensen i herdighet. Nå vet ikke jeg hvordan det er der du bor, men jeg hadde plantet den på et sted hvor den er lett å fjerne hvis den skulle ikke klare neste vinter.

  Hage er gøy ja!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips om sommerfuglbuskene! :) Jeg valgte å plante dem der vi hadde planlagt å ha rhododendron og så får vi se hvordan det går. I går fant vi et fint eksemplar av den japanske lønna vi manglet på Plantasjen. Vi handlet både i får og i dag, så nå er det mye grønnere i hagen :)

   Slett
 2. Sommerfugl busk må jeg bare ha, mine ble tatt av frosten i vinter og måtte kjøpe nye i år.
  Det er jo ofte lurt å plante litt og fylle på med planter når en får noen planter på plass, ting blir jo ofte til underveis.

  Men så mange fine planter dere har valgt, dette blir så fint. Maritklem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er noe i det. Noen av plantene har allerede opplevd å bli flyttet på :) Nå har vi kjøpt det vi hadde tenkt å ha av busker og trær i bedene. Jeg tenker å plante litt stauder inn i mellom. Kjøpte noen guloransje i går, men ellers så tenker vi ikke å kjøpe stauder. Mye fint vi kan få :)

   Slett