onsdag 17. april 2013

Husbygging: Vedovn og stålpipe ute

Tirsdag kom de med vedovn og pipe. I prospektet fulgte det med stålpipe. Vi valgte å plassere vedovnen på ytterveggen og ha pipe utenfor. Det var flere årsaker til at vi valgte det: ovnen og gjør mindre ut av seg når den ikke har en pipe som går til taket, ei pipe inne ville brukt opp plass i hobbyrommet ovenfor og at jeg er litt skeptisk etter å ha opplevd brann, Jeg føler meg tryggere med pipa utenfor enn at den går gjennom et av soverommene oppe. Sjansen for at det brenner er liten, men det er mer kos å se på flammene når jeg samtidig føler meg trygg. Vi har valgt vedovn da vi har planlagt sittegrupper ved siden av vedovnen. Inn mot den oransje veggen har vi tenkt å ha spiseplass og ved vinduene som former et hjørne skal sofaene stå. Forhåpentligvis ringer de snart for å avtale når de kommer med sofaene i morgen. I morgen skal også hovedbadet gjøres ferdig og vi er virkelig klar for innlfytting. Vi er for det meste ferdige med utvask og jeg er godt i gang med å rydde inn i kjøkkenskap.Har du vedovn? Er det noe du vil ha?

6 kommentarer:

 1. For et tøft OG fint hus!

  Vi har ikke vedovn, men peis. Tenker på å sette en innsats inn i peisen.

  Sier det igjen, det er så lyst og fint hos dere! :) Det blir nok herlig å snart flytte inn. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Vi flyttet inn på fredag. Herlig å være på plass :) Vi har ikke fått testet vedovnen. Må skaffe oss noe ved, det er absolutt vær for å teste den :)

   Slett
 2. Vi har peis vi. og er fornøyd med den :) Masse lykke til med å bo dere inn i huset. Det er fantastisk med nytt hus!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Fredag flyttet vi inn og det er herlig å være på plass :) Denne uka skjer det en del ute. Kjekt å se at hagen tar form :)

   Slett
 3. Men hvorfor kaste bort så mye varme ved å la pipa gå rett fra ovnen og igjennom veggen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ovnen avgir mye varme slik den er satt opp. Vi angrer ikke. Jeg synes det er finere slikt enn med ei stålpipe opp mot taket inne i stua. Det er også en fordel at vi da ikke har ei pipe som tar av plassen på rommet over. Men viktigst av alt er at det oppleves tryggere å ha den på utsida. Det som i innlegget ble omtalt som hobbyrom er nå et barnerom. Noe som lå tankene den gang, men som vi ikke visste helt sikkert at ble noe av.

   Slett